Wandelcoaching

Welkom bij Wandelcoaching Zuidlaren.

Wat is wandelcoaching nou precies, deze vraag krijg ik vaak gesteld.

Wandelcoaching is meer dan alleen wandelen in de natuur. Bij wandelcoaching gaat het om in beweging zetten van niet alleen je lichaam maar ook je gedachten. De natuur geeft veel aanknopingspunten en weerspiegelt wat er in jou leeft. We kennen allemaal wel het gevoel van welbehagen dat je ervaart tijdens en na een wandeling.

Al lopend gaan we met elkaar in gesprek. Het kan prettig zijn om te praten met iemand die naast je loopt ipv tegenover je zit. Dit nodigt uit om te praten en wat ook een gevoel van vrijheid en gelijkwaardigheid geeft. Lopen zet je in beweging, niet alleen fysiek maar ook emotioneel. In de natuur zijn nodigt vanzelf uit om los te laten en verbinding met je zelf te maken (gronden). Het helpt om zaken in een ruimer perspectief te zien, wandelen zorgt voor de benodigde rust en ruimte in je hoofd. (ruimte creëert ruimte) Ook kunnen we gebruik maken van allerlei werkvormen, en daarmee aan de slag gaan met de verschillende aspecten van jouw (hulp)vraag. De natuur heeft zijn zo eigen symboliek die aanknopingspunten biedt bij dat wat zich voordoet in jou leven. We zullen hier soms letterlijk bij stil staan. Denk aan een obstakel op de weg b.v. een omgevallen boomstam, het kan een symbool zijn voor de belemmeringen die jij tegenkomt om dat wat jij wilt, verwezenlijken. Een T-splitsing kan wijzen op een te maken keuze, welke weg kies je? Een plotseling opstekende windvlaag kan vertaald worden naar tegenwind of weerstand die jij ervaart.

Wandelcoaching kan worden in gezet bij verschillende (hulp)vragen, o.a. bij:

  • Levenspad,
  • Burn-out & stress,
  • Werk,
  • Relatie.

Een ander krachtig instrument dat de natuur ons biedt is enorme verscheidenheid aan metaforen die er te vinden zijn. Het is steeds weer bijzonder hoe de natuur tijdens de coachgesprekken symbolen laat zien die precies aansluiten bij het onderwerp waar je mee bezig bent. Symbolen bieden de mogelijkheid het beeld uit je hoofd te halen en er letterlijk van een afstand naar te kijken wat vaak tot nieuwe inzichten leidt.Wandelcoaching is volgens mij meer dan alleen wandelen! Wat vindt jij?

Belangstelling gewekt, kijk hier voor de prijzen  en verdere informatie.

 

Een leuke impressie van de opleiding en wat wandelcoaching nou precies is.

Het outdoor team..

(Bezocht 208 totaal, 1 vandaag)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.