Wie zijn wij

Wie zijn wij ..

“Outdoorcoaching Noord ” houdt zich bezig met het bevorderen van hardlopen en wandelen  als oplossing voor depressieve en andere psychosomatische klachten. Binnen Outdoorcoaching Noord behoren Runningtherapie Zuidlaren, Wandelcoaching Zuidlaren, Loopgroep Zuidlaren, Bootcamp Zuidlaren en Sportrusten Zuidlaren welke zich allen bezig houden met het bevorderen van (loop)sporten in het algemeen. Mensen die sporten hebben minder vaak psychische stoornissen, zoals depressies, fobieën, andere angststoornissen en alcoholverslaving, dan mensen die niet sporten. Ook ontwikkelen mensen die sporten minder vaak voor het eerst in hun leven een depressie, fobie, andere angststoornis of drugsverslaving. Zo hebben mensen die bijvoorbeeld één tot drie uur per week sporten, vijftig procent minder kans om over een periode van drie jaar een psychische stoornis te ontwikkelen dan mensen die geen actieve sport beoefenen.

Een profielschets van mij..

Ik ben Fred Kamminga (1958) en ben geboren in Winschoten waar ik tot aan mijn 20e heb gewoond. Na het behalen van mijn instructeurs bewijs ben ik in Groningen gaan wonen en werken. Ik ben bij verkeersschool Oosterveld als fulltime rijinstructeur gaan werken en daar ben tot aan vandaag nog steeds aan verbonden.

Sporten is iets wat ik niet van huis heb meegekregen, ik ben de enige van drie kinderen (nog een zus en een broer) die aan sporten deed, zo heb ik gevoetbald, geturnd en veel gewandeld, wat ik tot op heden nog steeds doe. Zo heb ik een aantal keren de Drentsche vierdaagse en de ronde om het Lauwersmeer gelopen ter voorbereiding op de Nijmeegse vierdaagse die ik tweemaal heb gelopen. Wat me toen al opviel was dat je tijdens (vaak lange) wandelingen al lopend allerlei problemen en vraagstukken waar je overdag niet uitkwam tijdens z’n wandeling wel oploste.

Mijn eigen ervaring met depressiviteit..

In de jaren negentig heb ik een moeilijke tijd doorgemaakt, je bent jong en denkt de hele wereld aan te kunnen en ik bleef maar doorwerken, en daar was hij dan, een burn-out/overspannenheid of hoe je het ook mag noemen. Destijds kreeg ik van mijn huisarts te horen dat ik vooral veel in de buitenlucht moest verblijven en veel moest gaan wandelen vanwege de goede invloed van het buiten zijn en wandelen op het menselijk brein. Wandelen was iets wat ik van huis uit niet had meegekregen, wat dus resulteerde dat ik vaak alleen liep. Al snel merkte ik dat het mij rust gaf in mijn hoofd, dat ik de zaken/problemen en spanningen beter kon relativeren en beoordelen. Dat waren mijn eerste ervaringen met wat wandelen met mij deed. Inmiddels heb ik in Zuidlaren een eigen Outdoorcoaching bedrijf opgezet waar ik niet alleen hardloop trainingen geef maar ook Runningtherapie  en Wandelcoaching. Ik weet dat wat hardlopen en wandelen met mij heeft gedaan, en dat ik dat anderen ook graag wil laten ervaren.

Opleidingen..

2008   KNAU

Na het behalen van mijn trainerslicentie bij de KNAU heb ik een eigen loopgroep opgezet. (Loopgroep Zuidlaren) 

2009   SRTN

Opleiding tot Runningtherapeut bij de Stichting Running Therapie Nederland (SRNT). De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan als Runningtherapeut, veelal hardlopend maar ook wandelend sessies gedaan.

2010 – 2015  CIVAS

Bij CIVASheb ik vervolgens de schriftelijke opleidingen van Klinische Psychologie,  Counseling en MBCT -trainer (Mindfullness-Based Cognitieve Therapie) gevolgd en succesvol afgerond. Zelf heb ik veel ervaring opgedaan met Mindfulness  en meditatie in de natuur wat volgens mij en vele anderen een perfecte combinatie is.

2014   Start2move (OUT)

Opleiding tot Bootcamp instructeur.

2017    ATMA

Opleiding tot Wandelcoach. Wandelcoaching blijkt een zeer effectieve methode voor allerlei innerlijke en emotionele problemen die zijn gerelateerd aan Stress.

(Bezocht 343 totaal, 1 vandaag)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.